ЄБРР схвалив кандидатуру Порошенка на посаду голови Нацбанку

Читать на русском
Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) схвалив кандидатуру Якова Смолія на посаду голови Національного банку України.
Яків Смолій

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) схвалив кандидатуру Якова Смолія на посаду голови Національного банку України.

Про це заявив керівний директор ЄБРР в країнах Східної Європи і Кавказу Франсіс Маліж, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

Вибори голови НБУ: претендент на перемогу та політика регулятора21 грудня парламент має намір вирішити питання призначення нового голови Національного банку України. Про кандидатів на посаду очільника НБУ розповіли експерти.

«Дуже задоволений, що президент Порошенко подав кандидатуру на посаду голови НБУ», – написав Маліж.

Він також зазначив, що виконувач обов'язків голови Смолій зробив хорошу роботу зі збереження незалежності установи, переслідування акціонерів неплатоспроможних банків і збереження складного завдання таргетування інфляції.

Нагадаємо, голова Національного банку України Валерія Гонтарева подала заяву про відставку 10 квітня 2017 року. Після цього вона пішла у відпустку за власний рахунок, яка триває досі. З 11 травня Нацбанком керує Яків Смолій як в.о., що раніше обіймав посаду першого заступника голови правління.

Відзначимо також, Гонтарева наразі перебуває в Києві й готова відзвітувати у Верховній Раді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: