Скільки міністри Гройсмана заробили в лютому

Читать на русском

На початку березня «Слово і Діло» з'ясувало, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман став лідером за обіцянками в Кабінеті міністрів за минулий місяць. Сьогодні ми подивимося, хто в уряді вийшов у лідери за сумою отриманої зарплати.

Відзначимо, що Гройсман у рейтингу зарплат членів Кабінету міністрів посідає 18-те місце. Прем'єр заробив 36 тисяч 585 гривень.

Скільки члени Кабміну заробили в січніСкільки члени Кабінету міністрів України заробили в минулому місяці - на інфографіці Слова і Діла.

Найбільше в лютому заробив міністр інфраструктури Володимир Омелян – 83 тисячі 881 гривню. Цікаво, що за підсумками 2017 року Омелян також посів перше місце за зарплатою в Кабміні.

Майже на 20 тисяч менше – 66 тисяч 560 гривень – отримав міністр оборони Степан Полторак. Голова Міністерства молоді і спорту Ігор Жданов заробив 65 тисяч 190 гривень, голова Мін'юсту Павло Петренко – 55 тисяч 49 гривень. Замикає першу п'ятірку міністр соціальної політики Андрій Рева з 53 тисячами 440 гривнями.

В аутсайдерах рейтингу опинився Тарас Кутовий. Міністру аграрної політики в лютому нічого не заплатили, оскільки в травні минулого року він подав у відставку. Міністр інформаційної політики Юрій Стець заробив лише 16 тисяч 180 гривень. А віце-прем'єр Павло Розенко, який у січні отримав більше за всіх, у лютому заробив трохи більш ніж 24 тисячі гривень.

Скільки міністри заробили минулого рокуЗа минулий рік члени Кабінету міністрів України заробили 12,8 мільйона гривень. Найбільше – міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Цікаво, що в 10 українських відомствах заступники міністрів заробили в лютому більше, ніж їхні начальники. Наприклад, у Міністерстві економічного розвитку заступник міністра Юрій Бровченко отримав 171,4 тисячі гривень, в той час як очільник відомства Степан Кубів – лише 43 тисячі 890 гривень (найнижча зарплата в МЕРТ за підсумками лютого). Та ж ситуація в Міністерстві регіонального розвитку: заступник голови В'ячеслав Негода отримав 66 тисяч 250 гривень, а Геннадій Зубко – 43 тисячі 845 гривень.

Ігор Гоцул у Мінспорту заробив у лютому 85 тисяч 898 гривень – на 20 тисяч більше, ніж Жданов. Ольга Крентовська з Мінсоцполітики заробила на 30 тисяч більше, ніж Рева, – 87 тисяч 71 гривню.

Трохи більше за міністра енергетики Ігоря Насалика отримала його заступниця Галина Карп – 50 тисяч 588 гривень (міністр – 45 тисяч 909 гривень). У голови МВС Арсена Авакова та його заступника Вадима Трояна зарплати майже однакові – 44 тисячі 436 гривень і 45 тисяч 900 гривень.

Детальніше – на інфографіках.

Нагадаємо, з 1 до 28 лютого міністри дали більш ніж 50 нових обіцянок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: