Скільки заборгували українцям по зарплаті?

Читать на русском
Згідно з даними Держстату, в Україні борги по зарплатах зросли на 32,4%, станом на 1 січня 2018 року.

Заборгованість по виплаті заробітної плати станом на 1 січня 2018 року по порівнянні з аналогічним періодом минулого року збільшилася на 32,4%, і склала 2,37 мільярда гривень.

Про це повідомляє Державна служба з питань праці, передає Слово і Діло.

За їх даними, в порівнянні з листопадом 2017 року, заборгованість з виплати зарплати в грудні 2017 року скоротилася на 8,8%.

Відзначається, що заборгованість із зарплати економічно активних підприємств в грудні 2017 року склала 1,27 млрд. грн., що на 7,6% більше, ніж роком раніше.

Як змінювалася середня зарплата українців за роки незалежності?«Слово і Діло» підготувало інфографіку про те, як змінювався середній рівень зарплати в Україні від початку незалежності.

«У порівнянні з листопадом 2017 року, заборгованість із зарплати економічно активних підприємств в грудні минулого року скоротилася на 15%», - уточнили в Держстаті.

Крім того, наголошується, що на вимогу державних інспекторів праці була погашена заборгованість по виплаті зарплати на суму 993,3 млн. грн. для 182,6 тис. працівників.

За даними Держстату, на 1 січня 2018 року загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати склала 2,368 млрд. грн., а 1,27 млрд грн припадало на економічно активні підприємства.

Раніше, в Держстаті назвали області з найбільшими боргами по зарплаті.

Як змінювалася середня зарплата українців за роки незалежності - в матеріалі за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: