Курс на парламентські вибори-2019: головна проблема Гройсмана

Читать на русском
Віталій Баладиректор Агентства моделювання ситуацій

Річ у тім, що наразі багато залежить від змін виборчого законодавства щодо пропорційних виборів за відкритими списками. Тоді можна буде говорити, чи буде він у якійсь партії.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала, оцінюючи заяву Володимира Гройсмана про намір брати участь у парламентських виборах.

«У цій ситуації постає питання не лише виборчого законодавства, але й того, що не маючи своєї політичної сили в парламенті, тих, хто його підтримує, Гройсман не зможе розраховувати на якусь політичну перспективу. В кожному разі, маючи амбіції, щоб залишитися в політиці, потрібно бути або на чолі якоїсь нової партії, або очолити партію, яка вже існує», – зазначив Бала.

Експерт не виключив, що вже ведуться різні консультації та прораховуються різні сценарії.

«Та чи додасть Гройсман політичній партії тих рейтингів, які необхідні, щоб пройти до парламенту, – питання», – додав він.

Гройсман братиме участь у парламентських виборах 2019 року: реакція соцмережВолодимир Гройсман заявив, що братиме участь у парламентських виборах-2019. Що про це думають у соцмережах – у матеріалі Слова і Діла.

«Хоча, можливо, прем’єр йтиме з партією, яка вже має рейтинг. Мабуть, усе залежатиме від того, наскільки успішно пройдуть перемовини», – припустив політолог.

«Щодо «Народного фронту», то поки не видно жодних можливостей пройти вибори, оскільки рейтинги вкрай низькі. Можуть, звичайно, обговорювати різні варіанти, але точно ніхто не знає, куди піде Гройсман», – пояснив Бала.

Намір брати участь у виборах 2019 року говорить про те, що Гройсман точно має політичні амбіції, уточнив експерт.

«Для нього тепер лише одна головна проблема – те, в який спосіб їх втілити в життя», – підкреслив він.

«Звичайно, Гройсман шукатиме найкращий для себе спосіб. Але це все переговорний процес. Зараз зарано говорити про якісь висновки. Однозначно, не маючи політичної сили, розраховувати на серйозні політичні перспективи немає сенсу. Він має вирішити це головне завдання та очолити якусь партію, здатну пройти до парламенту», – резюмував Віталій Бала.

«Слово і Діло» зафіксувало обіцянку прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, який заявив, що планує брати участь у наступних парламентських виборах у 2019 році. Досьє очільника Кабміну – за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: