Помер британський астрофізик Стівен Гокінг

Читать на русском
Вранці 14 березня у своєму будинку в Кембриджі на 77 році життя помер англійський фізик-теоретик і популяризатор науки Стівен Гокінг.

Вранці 14 березня у своєму будинку в Кембриджі на 77-му році життя помер англійський фізик-теоретик і популяризатор науки Стівен Гокінг.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє ВВС із посиланням на заяву його сім'ї.

День космонавтики: внесок України в підкорення космосуДо Дня космонавтики «Слово і Діло» підготувало інфографіку про участь України і українців у підкоренні космосу.

Він вивчав теорію виникнення світу в результаті Великого вибуху, теорію чорних дір. Вчений є автором відомих книг «Коротка історія часу», «Чорні діри і молоді всесвіти», «Світ у горіховій шкаралупі».

«Ми глибоко засмучені тим, що наш батько помер сьогодні. Він був великим ученим і незвичайною людиною, чия робота і спадщина будуть жити протягом багатьох років. Його мужність і завзятість з блискучим гумором надихнули людей в усьому світі», - йдеться в заяві дітей вченого.

У 1963 році 22-річному Стівену Гокінгу був поставлений діагноз бічний аміотрофічний склероз (БАС). Лікарі відводили йому не більш ніж два-три роки життя. Однак він продовжив займатися активною науковою діяльністю, навіть будучи паралізованим, прикутим до інвалідного візка й спілкуючись із людьми через комп'ютерний синтезатор мови.

Нагадаємо, ввечері 12 березня помер відомий український журналіст і телеведучий Олесь Терещенко.

Також президент Петро Порошенко нагородив філософа Поповича орденом посмертно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: