Порошенко нагородив філософа Поповича орденом посмертно

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко нагородив українського філософа і громадського діяча Мирослава Поповича орденом Свободи посмертно.

Президент України Петро Порошенко нагородив українського філософа й громадського діяча Мирослава Поповича орденом Свободи посмертно.

Про це йдеться в указі глави держави №32/2018, передає прес-служба Адміністрації президента, пише «Слово і Діло».

«Нагородити орденом Свободи Поповича Мирослава Володимировича – директора Інституту філософії імені Г. С. Сковороди Національної академії наук України в 2001-2018 роках, громадського й політичного діяча (посмертно)», – йдеться в тексті документа.

Відзначено, що Попович нагороджений за «особисті заслуги в утвердженні суверенітету та незалежності України, консолідації українського суспільства й розвитку демократії, за багаторічну плідну наукову та суспільно-політичну діяльність».

Скільки Україна витрачає на державні премії та нагороди?Лише на виготовлення державних нагород Україна за весь період незалежності витратила 20,5 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що з Мирославом Поповичем попрощалися у вівторок, 13 лютого. Церемонія прощання відбулася в конференц-залі НАН України. На похорон прийшли українські вчені, громадські діячі, урядовці з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, а також директор Національного інституту стратегічних досліджень, радник президента Володимир Горбулін.

Директор Інституту філософії Мирослав Попович помер 10 лютого на 88-му році життя.

Раніше Порошенко надав звання Героя України двом бійцям АТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: