Стало відомо, хто виконуватиме обов'язки держсекретаря США

Читать на русском
Звільнений з посади держсекретаря США Рекс Тіллерсон заявив, що його офіційна відставка відбудеться 31 березня цього року.

Звільнений з посади держсекретаря США Рекс Тіллерсон заявив, що його офіційна відставка відбудеться 31 березня цього року.

Про це він повідомив під час виступу в Держдепі, пише «Слово і Діло».

Тіллерсон зробив РФ попередження в зв'язку з майбутніми виборами до КонгресуГлава американського Держдепартаменту зробив заяву в сторону Росії в зв'язку з майбутніми виборами в США.

«Термін дії моїх повноважень як держсекретаря закінчується опівночі 31 березня», - сказав він, додавши, що з кінця цього дня він передасть справи своєму заступникові Джону Салливану, який буде тимчасово виконувати обов'язки держсекретаря.

«Найбільш важливо - гарантувати плавний перехід (влади до нового держсекретаря - прим. ред.) в той час, як країна продовжує мати справу з важливими політичними питаннями і викликами для національної безпеки», - підкреслив Тіллерсон.

За його словами, ізоляція Росії невигідна нікому, Москва «має обережно співвідносити свої дії з інтересами російського народу і в ширшому сенсі світу».

Також він заявив, що тепер вирішуватиме низку адміністративних питань для успішного вступу Майка Помпео на посаду держсекретаря.

Раніше сьогодні президент США Дональд Трамп зняв з посади держсекретаря США Рекса Тіллерсона і запропонував на цю посаду кандидатуру чинного директора ЦРУ Майка Помпео. Місце Помпео на чолі Центрального розвідувального управління повинна обійняти його заступник Джина Хаспел.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: