У НАБУ прокоментували обшук у Пімахової

Читать на русском
Чиновники міграційної служби можуть належати до організованої групи осіб, які створили схему з легалізації іноземців в Україні.
Національне антикорупційне бюро

Детективи Національного антикорупційного бюро провели обшук у першої заступниці голови Державної міграційної служби Діни Пімахової з метою пошуку та вилучення грошових коштів, який могли бути отримані у вигляді хабара.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіли в прес-службі Бюро.

«Обшуки здійснюються з метою пошуку та вилучення грошових коштів, імовірно, отриманих службовою особою ДМС та іншими службовими особами як неправомірна вигода, а також виявлення та фіксації інших відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення», – зазначили у відомстві.

За версією детективів, організована група осіб, до складу якої, ймовірно, входять службові особи ДМС із залученням керівників та працівників головного управління ДМС у місті Києві запровадила злочинну схему легалізації іноземних громадян на території України, в тому числі вихідців із країн Близького Сходу. У Бюро вважають, що за грошову винагороду іноземцям видавалися посвідки на тимчасове проживання, а також оформлювалося українське громадянство з використанням підроблених документів із подальшою видачею паспортів громадян України та паспортів громадян України для виїзду за кордон.

Нагадаємо, адвокат Пімахової заявив, що обшук у його клієнта проводиться в рамках можливого отримання хабара в 30 тисяч доларів.

Згодом сама заступниця голови ДМС назвала ранковий візит НАБУ до її квартири помстою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: