Сестра Cенцова спростувала інформацію про його готовність просити про помилування

Читать на русском
Сестра українського політв'язня Олега Сенцова Наталія Каплан повідомила, що її брат не буде писати прохання про помилування.

Сестра українського політв'язня Олега Сенцова Наталія Каплан повідомила, що її брат не буде писати прохання про помилування.

Про це вона сказала в ефірі «Радіо НВ», передає «Слово і Діло».

Каплан говорила з адвокатом Дмитром Дінзе, і він спростував поширену ЗМІ інформацію, що Сенцов готовий подати прохання про помилування, у тому разі, якщо це буде необхідно для його обміну.

За словами Каплан, Сенцов не піде на такий крок.

Нагадаємо, що Олег Сенцов разом із Олександром Кольченком були затримані представниками російських спецслужб в Криму в травні 2014 по звинуваченню в організації терактів на півострові. У серпні 2015 Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

Детальніше про українців, яких незаконно утримують в російській в'язниці або в АР Крим, - в матеріалі «Українські політв'язні в Росії. Кого і за що утримує російська влада».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: