Геращенко роз'яснила можливий обмін Сущенка та Сенцова

Читать на русском
Перший віце-спікер Ради Ірина Геращенко наголосила, що зараз не час називати ні прізвища, ні дати обміну полоненими, щоб не нашкодити процесу.

Представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко спростувала в Facebook інформацію про обмін Романа Сущенка та Олега Сенцова на кримських дезертирів Олександра Баранова та Максима Одинцова.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що журналіст Сущенко повернеться додомуСказано 8 лютого 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Заяви, що стосуються громадян О. і Б., а також наших режисера і журналіста, за свободу яких ведеться боротьба, на жаль, не відповідають дійсності. Я змушена спростовувати чужі заяви, щоб зупинити процес безвідповідальних коментарів в ефірах. Зупинити то, що зараз може зашкодити переговорам. І процесу звільнення хлопців», - написала Геращенко.

Вона зазначила, що «названі деякими експертами прізвища та деталі - дуже далека від істини історія, і за суттю є дезінформацією».

У Франції митці підписали відкритого листа із закликом звільнити СенцоваДіячі культури нагадують, що влітку 2018 року в Росії відбудеться чемпіонат світу з футболу, й закликають звільнити Сенцова до цього часу.

Раніше в офісі омбудсмена повідомили, що Сущенка та Сенцова планують обміняти на кримських дезертирів Олександра Баранова та Максима Одинцова, засуджених в Україні.

Ще в 2016 році стало відомо, що Росія та Україна ведуть спільну роботу з обміну різних кандидатур, у тому числі режисера Олега Сенцова.

Того ж року затримали в Москві журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: