Названі імена в'язнів для обміну на Сущенка та Сенцова

Читать на русском
Українців Романа Сущенка та Олега Сенцова планують обміняти на кримських дезертирів Олександра Баранова та Максима Одинцова, засуджених в Україні до 13 й 14 років в'язниці.

Українців Романа Сущенка та Олега Сенцова планують обміняти на кримських дезертирів Олександра Баранова та Максима Одинцова, засуджених в Україні до 13 і 14 років в'язниці.

Про це повідомив представник уповноваженого Верховної Ради з прав людини Михайло Чаплига в ефірі телеканалу NewsОne, пише «Слово і Діло».

Що відомо про українських політв'язнів у РФНаразі 64 громадянина України вважаються політичними в’язнями. Більшість із них отримують вироки за репресивними тяжкими статтями, що передбачають 10, 20 років ув’язнення.

Він зазначив, що для того, щоб такий обмін відбувся, засуджені з обох сторін мають отримати вироки відповідно в Росії і в Україні, а потім бути помилувані.

Як відомо, колишній військовий ЗСУ Максим Одинцов, який служив у Криму на момент його окупації Росією, 6 лютого 2018 року був засуджений до 14 років тюремного ув'язнення за звинуваченням у державній зраді та дезертирстві, а саме за перехід на службу до армії РФ після анексії півострова.

Двома днями пізніше, 8 лютого, засудили до 13 років в'язниці за аналогічним звинуваченням ще одного екс-бійця ЗСУ з Криму – Олександра Баранова. Його та Одинцова співробітники СБУ затримали в листопаді 2016 року на адмінкордоні з півостровом.

Ще в 2016 році стало відомо, що Росія та Україна ведуть спільну роботу з обміну різних кандидатур, у тому числі режисера Олега Сенцова.

Того ж року затримали в Москві журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: