Стало відомо, де може відбутися історична зустріч Трампа і Кім Чен Ина

Читать на русском
Швеція готова сприяти проведенню зустрічі між президентом США Дональдом Трампом та головою Північної Кореї Кім Чен Ином.

Швеція готова сприяти проведенню зустрічі між президентом США Дональдом Трампом та головою Північної Кореї Кім Чен Ином.

Як інформує «Слово і Діло», про це заявив прем’єр-міністр Швеції Стефан Левен, повідомляє The Local.

Кім Чен Ин їздив до Європи за підробленим паспортомЛідер КНДР Кім Чен Ин і його покійний батько Кім Чен Ір використовували ймовірно підроблені бразильські паспорти заради отримання віз західних країн в 1990-х роках.

«Якщо ми можемо якимось чином допомогти, ми це зробимо», – сказав Левен на прес-конференції після зустрічі з прем'єр-міністром Люксембургу.

У інтерв’ю шведським ЗМІ Левен наголосив на ролі Швеції, яку вона відігравала раніше у американсько-північнокорейських відносинах. Американські дипломати в минулому використовували посольство Швеції в Пхеньяні як канал спілкування з КНДР.

«Я не хочу занадто спекулювати щодо того, що це може означати…. Але той факт, що ми є захисною силою для США, що ми були на кордоні з 1950-их, що ми мали посольство у Пхеньяні від початку 1970-их, дає нам такі відносини з Північною Кореєю, у яких, як ми відчуваємо, вони нам довіряють», - сказав Левен.

Але Льфвен підкреслив, що Швеція не була сильним гравцем в Північній Кореї, яка мала значний вплив на Північ чи Південь.

«Треба пам'ятати, що ключовими акторами залишаються Північна та Південна Корея, США та Китай. Саме вони, по суті, повинні знайти шлях вперед», – сказав він.

Американські ЗМІ, такі як Washington Post та ABC News, раніше називали Швецію можливим місцем зустрічі Трампа і Кім Чен Ина.

Нагадаємо, нещодавно президент США Дональд Трамп погодився зустрітися з північнокорейським диктатором Кім Чен Ином.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: