Кім Чен Ин їздив до Європи за підробленим паспортом

Читать на русском
Лідер КНДР Кім Чен Ин і його покійний батько Кім Чен Ір використовували ймовірно підроблені бразильські паспорти заради отримання віз західних країн в 1990-х роках.

Лідер КНДР Кім Чен Ин і його покійний батько Кім Чен Ір використовували ймовірно підроблені бразильські паспорти заради отримання віз західних країн в 1990-х роках.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Reuters.

Кім Чен Ин зробив крок для примирення між КореямиПівнічнокорейський лідер хоче бачити південнокорейського президента в Пхеньяні, йдеться в його листі, яка передала сестра лідера КНДР.

За даними агентства, паспорти на ім'я Josef Pwag та Ijong Tchoi були використані для подачі віз принаймні в двох західних посольствах. Паспорт з фотографією Кім Чен Ина був випущений з датою народження 1 лютого 1983 року, в паспорті Кім Чен Іра датою народження вказане 4 квітня 1940 року.

За словами джерел, паспорти могли використовуватися для поїздок до Бразилії, Японії та Гонконгу, проте, незрозуміло, чи були видані візи власникам цих документів.

«Вони використовували ці бразильські паспорти, в них чітко видно фотографії Кім Чен Ина і Кім Чен Іра, які намагалися отримати візи іноземних посольств», - сказало високопоставлене західне джерело на умовах анонімності.

На його думку, це свідчить про бажання подорожувати, а також про спроби правлячої еліти КНДР організувати можливий шлях евакуації з країни.

У 2011 році японські ЗМІ повідомляли, що Кім Чен Ин в 1991 році будучи дитиною відвідував Токіо, використовуючи бразильський паспорт.

Посольство Північної Кореї в Бразилії відмовилося коментувати матеріал інформагентства, а МЗС Бразилії вже почало внутрішнє розслідування після публікації матеріалу.

У лютому 2017 року в Малайзії вбили старшого брата лідера Північної Кореї Кім Чен Ина - Кім Чон Нама. За інформацією південнокорейських ЗМІ, він був убитий отруєною голкою в аеропорту Куала-Лумпура спецслужбами КНДР.

Кім Чон Нам вважався найбільш вірогідним наступником Кім Чен Іра, але впав у немилость, коли в 2001 році був затриманий японською владою під час спроби в'їхати з підробленими документами в Японію.

Після того як лідером КНДР став його молодший брат Кім Чен Ин, Ким Чон Нам переїхав жити за кордон, зокрема, він багато часу проводив у Китаї.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп заявив, що переговори з Північною Кореєю можливі тільки на певних умовах.

Як відомо, США запровадили санкції проти Північної Кореї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: