Україна на виставці в ОАЕ представила новий безпілотник

Читать на русском
В українському павільйоні на виставці в Абу-Дабі (ОАЕ) на міжнародній спеціалізованій виставці-конференції безпілотних систем і технологій UMEX-2018 представлені перспективні українські безпілотники.

В українському павільйоні на виставці в Абу-Дабі (ОАЕ) на міжнародній спеціалізованій виставці-конференції безпілотних систем і технологій UMEX-2018 представлені перспективні українські безпілотники.

Про це повідомляє Defence Blog, пише «Слово і Діло».

Україна випробувала новий ракетний комплекс «Грім-2» – фото, відеоВ Україні відбулися випробування двигуна для ракет нового тактичного комплексу Грім-2, розробленого для ураження одиночних і групових стаціонарних цілей.

Потенційним покупцям показують розробки як державних, так і приватних компаній. Зокрема, системи повітряної розвідки тактичного радіусу дії, засоби протидії БПЛА, безпілотник-камікадзе зі встановленою бойовою частиною.

«Всі презентовані на виставці українські розвідувальні БПЛА мають досвід експлуатації в умовах війни на Донбасі, і показали високу стійкість до систем радіоелектронної боротьби противника і високі аеродинамічні властивості», - наголошується в повідомленні.

Українська компанія Спецтехноекспорт, що спеціалізується на експорті новітніх військових технологій, продемонструвала в ОАЕ економічну повітряну бойову систему.

Система RAM UAV (від компанії Оборонні електронні технології) відноситься до різновиду систем озброєння з автономним боєприпасом, який «хитається» над заданою площиною в пошуках мети і атакує її після виявлення.

Довжина дрона-боєприпасу становить 1,8 м; крил - 2,3 м; а максимальна злітна вага - 8 кг.

Дрон запускають з катапульти, він може перебувати в повітрі протягом 40 хвилин, максимальна дальність польоту досягає 30 км.

Як розповів глава Спецтехноекспорту Павло Барбуль, все презентовані українські зразки безпілотників - це вдосконалені версії своїх попередників, створені українським ОПК в умовах бойових дій на Донбасі.

Раніше Порошенко розповів про випробування і модернізацію ЗРК «Печора».

Нагадаємо, в Україні пройшли випробування двигуна для ракет нового тактичного комплексу Грім-2, розробленого для ураження одиночних і групових стаціонарних цілей.

Також Україна випробувала ракетний комплекс «Вільха», який перевершує за тактико-технічними характеристиками ракету «Точка-У».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: