У Флориді ухвалили законопроект про озброєння вчителів

Читать на русском
Сенат штату Флорида, США, ухвалив законопроект, який дозволяє вчителям і працівникам носити до школи зброю.

Сенат штату Флорида, США, ухвалив законопроект, який дозволяє вчителям і працівникам носити до школи зброю.

Про це повідомляє «Слово і Діло» CNN.

Трамп назвав лобістів зброї «великими патріотами»Керівники Національної стрілецької асоціації (NRA) є великими патріотами США, заявив президент країни Дональд Трамп на тлі дискусій про обмеження на володіння зброєю.

Законопроект також запроваджує деякі обмеження на вільне володіння зброєю. Так, законодавці Флориди підвищили вік придбання зброї з 18 до 21 року. Правоохоронні органи наділили більшими повноваженнями для конфіскації зброї у людей, які вважаються потенційно небезпечними або психічно хворими. Крім того, запроваджується триденний період перевірки при покупці зброї.

Протягом 15 днів законопроект має підписати губернатор штату Рік Скотт.

Законопроект розробили на тлі громадянських протестів після того, як 14 лютого в місті Паркленд сталася стрілянина в середній школі Марджорі Стонман Дуглас, жертвами якої стали 17 осіб. Колишній учень школи, 19-річний Ніколас Круз зізнався у скоєному.

Школярі, що пережили стрілянину, та родичі жертв вимагали від президента США Дональда Трампа обмежити вільний продаж зброї. Замість цього Трамп запропонував озброїти вчителів. Він також вважає подібні інциденти наслідком психічних розладів, а не системної політики США в плані володіння зброєю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: