НАТО готується до найбільших навчань з часів холодної війни

Читать на русском
Військові навчання Trident Juncture проходять в Європі кожні три роки. У маневрах 2018 року візьмуть участь близько 45 тис. військових країн НАТО.

Командувач Корпусом морської піхоти США генерал Роберт Неллер повідомив, що північноатлантичний альянс НАТО восени 2018 роки проведе в Європі навчання Trident Juncture, які стануть найбільшими з часів холодної війни.

Про це він повідомив на слуханнях у Палаті представників Конгресу США, передає «Слово і Діло».

«У жовтні цього року пройдуть масштабні навчання НАТО, які стануть найбільшими маневрами з амфібіями з часів холодної війни», - розповів командувач.

Він додав, що в маневрах візьмуть участь близько 45 тис. військових країн НАТО.

Військові навчання-2018: де братимуть участь Збройні сили УкраїниУкраїна в 2018 році значно збільшить кількість військових навчань за участю Збройних сил. Тільки на території нашої країни пройдуть 6 багатонаціональних маневрів, ще 17 – на території інших країн.

Крім того, за його словами, вже десятки кораблів і літаків, задіяних в маневрах біля берегів Норвегії по відображенню «зімітувати загрози».

Неллер зазначив, що очікує демаршів та інших дій з боку Росії.

«Але я думаю, що це показує серйозність нашої стратегії, а також те, що наші європейські союзники хочуть бачити нашу присутність там (в Європі, - ред.) і нашу прихильність їх захисту», - додав він.

Нагадаємо, вчення Trident Juncture проводяться раз на три роки.

Аналітики «Слова і Діла» вивчили, в навчаннях яких країн візьмуть участь Збройні сили України і які маневри пройдуть на території нашої країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: