Чи потрібно пускати Собчак до Криму?

Читать на русском
Володимир Золотарьовполітолог

Безумовно, за великим рахунком було б вибори взагалі не визнавати, але є кілька нюансів. По-перше, громадяни РФ і так їздять до Криму. По-друге, ми самі можемо створити додаткову проблему.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Володимир Золотарьов, оцінюючи прохання кандидата в президенти РФ Ксенії Собчак відвідати Крим.

«Зрозуміло, хто така Собчак, але якщо вона в Криму говоритиме щось проти Путіна, що, скоріш за все, й буде, то нехай хоч у такому варіанті, але це буде. Чому б і ні? Інша річ, якби це був, наприклад, Жириновський, тоді однозначно ні», – зазначив Золотарьов.

На його думку, це саме та ситуація, коли потрібно вчинити не як законник, а як політик.

«Іноді варто дивитися не те, що на паперах написано, а те, що може бути вигідно, нехай навіть так», – уточнив він.

Вибори президента в Росії: яку позицію щодо Криму та Донбасу мають кандидати?Більшість кандидатів у президенти Росії вважають Крим російським, а «республіки» Донбасу – незалежними. Втім, є й винятки.

«У цій ситуації нехай би розповіла про повернення Крима Україні, а це підтвердження легітимності української влади. зЗрозуміло, що йдеться не про голоси кримчан і їде вона туди не для кримських татар. Таким чином вона хоче впливати на свою аудиторію, яка є в РФ. Отже, ця аудиторія також сприйматиме Крим як український. А в Криму їй немає за кого боротися, на другий тур багато хто, ймовірно, взагалі не піде. Це очевидно», – пояснив політолог.

Тема Криму для більшості кандидатів невигідна, адже це так чи інакше пов'язано з іміджевими втратами. На цьому тлі було б точно не гірше для нас, якби Собчак порушила тему анексії Криму РФ, додав він.

«Навпаки, те, що вона поїде туди й порушить тему Криму, добре для України. Грати проти Путіна потрібно будь-якими варіантами. Але наша влада чомусь боїться. Ба більше, якщо її не пустять, це може бути розцінене як побоювання нашої влади. Скоріш за все, її не пустять. Влада боїться щось змінювати й ухвалювати рішення», – резюмував Володимир Золотарьов.

Раніше кандидат у президенти Росії Ксенія Собчак заявила, що має намір відвідувати Крим з дозволу української влади.

Також аналітики «Слова і Діла» з'ясували, якою є позиція кандидатів на посаду президента РФ щодо Криму та Донбасу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: