Київ відреагував на запит Собчак про відвідування Криму

Читать на русском
Кандидат в президенти Росії Ксенія Собчак зможе відвідати Крим в разі надання дозволу Державної міграційної служби та Служби безпеки України.

Кандидат в президенти Росії Ксенія Собчак зможе відвідати Крим в разі надання дозволу Державної міграційної служби та Служби безпеки України.

Про можливість відвідування окупованого Криму розповіли в ДМС і Міністерстві інформаційної політики в коментарі «Крим.Реалії», пише «Слово і Діло».

Перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джеппаров пояснила механізм перевірки іноземця українськими відомствами.

Собчак, за її словами, як іноземний громадянин має право в'їзду на територію Криму через материкову Україну на підставі існуючого законодавства.

«Такі документи подаються в міграційну службу, яка має право розглядати такі документи до 5 діб, перш ніж видати відповідний пропуск. У разі якщо вона, наприклад, відвідувала Крим через закриті пункти пропуску і це стане відомо відповідним службам - їй можуть заборонити в'їзд навіть на територію материкової України», - пояснила Джеппаров.

Спікер Держміграційної служби Сергій Гунько сказав, що не має повноважень коментувати інформацію про намір Собчак відвідати Крим, оскільки «це конфіденційна інформація і персональні дані людини».

Раніше хакери зламали сайт Собчак і розмістили на ньому фото Жириновського.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: