Вибори в РФ: Собчак просить зняти кандидатуру Путіна

Читать на русском
На думку Собчак, Путін не має права балотуватися, тому що він уже неодноразово обіймав посаду президента РФ.

Телеведуча Ксенія Собчак, висунута кандидатом у президенти Росії від партії «Громадянська ініціатива», просить Верховний суд Росії скасувати реєстрацію чинного глави РФ Володимира Путіна кандидатом у президенти.

Відповідний документ розміщений у Telegram її штабу, передає «Слово і Діло».

Передвиборча програма Путіна досі не оприлюднена: що обіцяють інші кандидатиВід націоналізації природних багатств Росії до легалізації одностатевих шлюбів – такі обіцянки виборцям дають кандидати в президенти. Також ми відстежили, як змінювалися передвиборчі програми Путіна з 2000 року.

На її думку, Путін не має права балотуватися, тому що він «уже неодноразово обіймав посаду президента РФ».

Нагадаємо, 8 лютого Центральна виборча комісія Росії офіційно завершила реєстрацію всіх кандидатів у президенти.

Згідно з опитуванням Всеросійського центру вивчення громадської думки (ВЦИОМ), на виборах президента Росії за чинного главу держави Володимира Путіна готові проголосувати 71% виборців, а за телеведучу Ксенію Собчак – 1,3%.

ЦВК зареєструвала Володимира Путіна кандидатом у президенти. Рішення ухвалили на засіданні 6 лютого. 6 грудня президент РФ Володимир Путін оголосив, що балотуватиметься на новий термін.

Відзначимо, Собчак раніше заявляла, що в разі своєї перемоги на виборах має намір перший закордонний візит на посаді президента здійснити в Україну.

Нагадаємо, вибори президента РФ пройдуть 18 березня 2018 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: