Клімкін прокоментував ідею Собчак поїхати до Криму через Україну

Читать на русском
У Міністерстві закордонних справ України відповіли на запит Ксенії Собчак про офіційне відвідування окупованого Криму.
Павло Клімкін

Кандидат у президенти Російської Федерації Ксенія Собчак хоч і дотримується українського законодавства для в'їзду в окупований Крим, але їде туди з метою ведення нелегітимної кампанії до нелегітимних виборів на окупованій території.

Про це у своєму акаунті написав міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє «Слово і Діло».

«Мене всі про Собчак і окупований Крим питають, начебто інших тем нема. Дотримуватися українського законодавства для в'їзду в окупований Крим – це звичайно позитив. Але законний в'їзд для ведення нелегітимної кампанії до нелегітимних виборів на окупованій території – це точно шизофренія. Звичайна політика», – зазначив міністр.

За його словам, для того щоб поспілкуватися з кримськими татарами необхідно їхати до Києва, бо в Україні Меджліс не заборонений.

«Щоб поспілкуватися з кримськими татарами, треба приїхати до Києва та зустрітися з Меджлісом, який визнаний в усьому світі та заборонений в окупованому Криму. Сподіваюсь, пані Собчак на стороні цивілізованого світу», – заявив Клімкін.

Нагадаємо, раніше перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джеппар заявила, що Собчак зможе відвідати Крим в разі надання дозволу Державної міграційної служби та Служби безпеки України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: