Саакашвілі розповів про своє життя в Європі

Читать на русском
Лідер партії Рух нових сил Міхеіл Саакашвілі заявив, що має свідоцтво про проживання в Нідерландах, але часто їздить Європою.

Лідер партії «Рух нових сил» Міхеіл Саакашвілі заявив, що має свідоцтво про проживання в Нідерландах, але часто їздить Європою.

Про це він розповів у інтерв'ю російському виданню «Медуза», передає «Слово і Діло».

За яких умов Саакашвілі повернеться до Грузії та що це означає для України?Саакашвілі закликав соратників з Єдиного національного руху повернутися до влади в Грузії в 2018 році. Чи зможе політик повернутися до Грузії та як бути з кримінальними провадженнями проти нього, оцінили експерти.

«Я їжджу Європою – весь час переміщаюся між Брюсселем, Мюнхеном, Амстердамом, Варшавою і Тернезеном, це місто моєї дружини», – сказав Саакашвілі й додав, що спокійне європейське життя для нього нудне.

Висланий з України політик повідомив, що у Варшаві був лише один день.

«Коли я в'їхав до Польщі, поляки формально поставили запитання, чи не прошу я політичного притулку. Моя відповідь була – ні. Я міг перебувати на польській території 15 днів, але відразу переїхав до Голландії й отримав там посвідчення особи, яке дає право працювати та пересуватися Європейським Союзом», – сказав Саакашвілі.

Він пояснив, що його дружина – голландка, тому там можна отримати офіційний статус без того, щоб просити політичного притулку.

Саакашвілі готовий повернутися до влади в Грузії: реакція соцмережСаакашвілі хоче вже цього року повернутися до влади в Грузії. Що про це думають у соцмережах – у матеріалі Слова і Діла.

«Я ніде не хочу просити політичного притулку. А тут я легально перебуваю як член сім'ї громадянина. Щойно я приїхав, буквально через півгодини мені вручили свідоцтво про проживання. Це дає мені право, наприклад, відкрити рахунок у банку, тому що в мене жодного банківського рахунку не залишилося», – сказав Саакашвілі.

«Я можу пересуватися, можу мати легальну роботу. Наприклад, у мене вже є пропозиції читати лекції й заробляти гроші», – повідомив він.

Лідер РНС сказав, що в нього «протягом багатьох місяців узагалі не було жодного документа, крім якогось папірця», який забрали на початку січня.

«Мене за цим папірцем в Україні навіть на поїзд не садили. Нотаріуси відмовлялися приймати мене, говорили, що в мене немає посвідчення особи. Тобто я був, але мене ніби й не було. І ось після 6-7 місяців небуття в мене хоча б з'явився документ. Це приємно», – зізнався він.

На фразу, що з таким документом Україна його має прийняти, Саакашвілі відповів: «Ні, українська теперішня влада поставила мені трирічну заборону (на в'їзд – ред.)».

Луценко запевняє, що Саакашвілі буде затриманийСказано 6 грудня 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

«Але я майже впевнений, що вже цього року повернуся в Україну. Не думаю, що вони довго протримаються. Люди, в яких такі істерики, не можуть довго протриматися, з огляду на український характер, волелюбність українського народу та його прагнення до змін», – заявив він.

«Що стосується сім'ї, то половину часу вони проводять у Голландії, а половину – в Грузії, тому що мій син там навчається. Зараз у моєї дружини презентація книги в Азербайджані, в Баку. Вона також громадський діяч, до цього вона була на конференції з міжнародної політики у Флориді», – сказав Саакашвілі.

На запитання, на що він живе, політик відповів: «У мене є кілька тисяч доларів. Сім'я в мене небагата, але з нормальним голландським доходом. І на перших порах цього цілком вистачить. А далі я не пропаду».

«Ще раз кажу: в мене вже пропозиції є читати лекції, в мене буде, я думаю, купа інших можливостей, буде з чого вибирати. Тож я не буду залежати, наприклад, від доходу нашої партії або від фандрайзингу нашої партії в Україні», – заявив лідер РНС.

Раніше Саакашвілі вже відзначав, що готовий повернутися до влади в Грузії.

Нагадаємо, в липні 2017 року президент Петро Порошенко позбавив українського громадянства Саакашвілі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: