Саакашвілі готовий повернутися до влади в Грузії

Читать на русском
Міхеіл Саакашвілі звернувся з Амстердама до своїх грузинських однопартійців і закликав їх розпочати переговори для висунення на майбутніх президентських виборах єдиного кандидата від опозиції.

Екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі звернувся з Амстердама до своїх грузинських однопартійців з «Єдиного національного руху» й закликав їх розпочати переговори з іншими партіями для висунення на майбутніх президентських виборах єдиного кандидата від опозиції.

Як передає «Слово і Діло», відеозвернення до членів ЕНД було поширене грузинськими ЗМІ.

Україна – не Грузія: чому тактика Саакашвілі не спрацювала та хто вплинув на позбавлення громадянстваГолова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента» розповів, хто міг вплинути на рішення щодо позбавлення громадянства Саакашвілі.

«Ми маємо повернутися до влади вже в 2018 році. Як ми це зробимо? Ми маємо виграти президентські вибори й на цьому тлі обрушити правління Іванішвілі (Бідзіна Іванішвілі, колишній прем'єр-міністр, мільярдер, якого опозиція вважає реальним правителем Грузії – ред.), обрушити його феодальний двір», – заявив Саакашвілі.

Як пише «Інтерфакс», один із лідерів ЄНД Ніка Мелія заявив у понеділок журналістам, що консультації з іншими опозиційними партіями вже йдуть, але не уточнила, з якими саме.

Лідери деяких опозиційних партій Грузії, які всі разом не отримали на парламентських виборах 2016 року й одного відсотка голосів виборців, заявили журналістам, що ідея Саакашвілі про висунення єдиного кандидата в президенти від опозиції може бути розглянута. Представники більших опозиційних партій заявили журналістам, що відмовляються співпрацювати із Саакашвілі та його партією.

Нагадаємо, в липні 2017 року президент Петро Порошенко позбавив українського громадянства Саакашвілі.

Громадянства Грузії Саакашвілі також позбавлений. Рідна країна вимагає його екстрадиції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: