Ціни на електроенергію для населення не повинні підвищуватися – Порошенко

Читать на русском
Президент Петро Порошенко переконаний, що ціни на електроенергію для населення не повинні підвищуватися.

Президент Петро Порошенко переконаний, що ціни на електроенергію для населення не повинні підвищуватися.

Про це він заявив в інтерв'ю українським телеканалам, передає «Слово і Діло».

Порошенко заявив, що МВФ не може диктувати Україні закони: реакція соцмережПетро Порошенко заявив, що МВФ не може диктувати Україні, які закони писати. Що про це думають у соцмережах – у матеріалі Слова і Діла.

«Ключова позиція, на якій я наполягаю, - так, треба вводити європейські норми, так, треба виконувати ті зобов'язання, які ми брали в угоді про асоціацію. Але український народ, українські люди не повинні платити за ці забаганки. Ціни для населення повинні бути підвищені в результаті цих реформ. Я сумніваюся, що в квітні, принаймні мені про це нічого не відомо, ця система (впровадження стимулюючого регулювання, RAB-тариф, - ред.) буде впроваджена. Думаю, що це вимагає додаткових кроків з боку регулятора, уряду і можливо, парламенту», - зазначив він.

Також, за його словами, в Україні на сьогоднішній день не створено ринок електроенергії.

«У нас на сьогоднішній день цього ринку немає. У нас є введений на початку двохтисячних механізм розподілу коштів, коли все забирають кошти і промисловості і у населення і розподіляють їх по якомусь не надто прозорому принципу», - повідомив Порошенко.

Він підкреслив, що необхідно прийняти закон, який запровадить найближчим часом прозору і ефективну конкуренцію на енергетичному ринку.

«Хто дешевше запропонує, той виграє і продасть. Хто буде тримати високу ціну, повинен піти з ринку. Це - принцип, за яким працюють всі без винятку країни ЄС. Тому бути проти цього - для мене дуже дивно, тому що це принцип, який ліквідує монополізацію на ринку», - підкреслив він.

Раніше Порошенко повідомив, скільки Україна отримала за ліцензії на 4G.

Відзначимо також, що президент побоюється втручання РФ у українські вибори.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: