Порошенко побоюється втручання РФ в українські вибори

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко в інтерв'ю виданню Financial Times заявив про існування небезпеки втручання Росії в українські вибори і високу ймовірність цього.

Президент України Петро Порошенко в інтерв'ю виданню Financial Times заявив про існування небезпеки втручання Росії в українські вибори і високу ймовірність цього.

Про це повідомляє прес-служба глави держави, пише «Слово і Діло».

Вибори-2019: другий термін Порошенка та позиції головного конкурентаПрезидент України провів уже сьому прес-конференцію за час свого президентства. До старту виборчої кампанії не так багато. Шанси на другий термін оцінили експерти.

«Я намагаюся захистити Україну від небезпек гібридної війни, яка включає систему їх фейкових новин, з використанням соціальних мереж... Ми маємо абсолютно широкий спектр небезпек з Росії, починаючи з того, що ми зупинили понад 400 терористичних атак тренувального табору в Російській Федерації», - сказав президент.

Порошенко зазначив, що мова йде не про заморожений конфлікт, «це справжня гаряча війна». «На нас нападають кожен день. Вони використовують снайперів і намагаються вбити наших солдатів», - підкреслив він.

Глава держави зазначив, що Росія використовує також «величезну армію провокаторів і агентів в соціальних мережах». Він нагадав, що саме тому в Україні припинено російське телемовлення і заборонені російські соціальні медіа.

Президент висловив сподівання, що Україна використовує досвід німецького і французького законодавства про протидію фальшивим новин.

Крім того, Порошенко зазначив, що Україна має ефективну співпрацю з секретними службами партнерів з США, Канади і Великобританії. «Я пишаюся тим, що нам довіряють. Але багато роботи слід ще зробити», - додав він.

Раніше президент повідомив, коли прийме рішення про участь у виборах.

Нагадаємо також, Порошенко закликав не визнавати вибори президента РФ в Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: