Порошенко заявив, що МВФ не може диктувати Україні закони: реакція соцмереж

Читать на русском

Петро Порошенко заявив, що МВФ не може диктувати Україні, які закони писати. Що про це думають у соцмережах – у матеріалі Слова і Діла.
Петро ПорошенкоСлово і Діло

Міжнародний валютний фонд розкритикував президентський законопроект про антикорупційний суд. За словами представників організації, документ суперечить зобов'язанням України перед міжнародними партнерами та рекомендаціям Венеційської комісії.

У відповідь на це вчора в інтерв'ю Financial Times президент України Петро Порошенко заявив, що МВФ не може диктувати закони. «Якщо хто-небудь може уявити, що іноземні донори будуть формувати українські суди, то це суперечить Конституції», – підкреслив глава держави.

«Слово і Діло» вирішило з'ясувати, що в соціальних мережах думають із приводу заяви Порошенка.

«Президент Порошенко повідомляє, що донори, тобто МВФ, не можуть диктувати Україні закони, тобто вимагати від України дійсно незалежного антикорупційного суду. Цікаво. Просте запитання: а чому тоді МВФ може диктувати Україні ціну на газ і тарифи, наприклад? Цей пункт у президента обурення не викликав», – написав журналіст Дмитро Литвин.

«Примітно, що вимоги МВФ щодо формування антикорупційного суду, за словами Порошенка, є втручанням у внутрішні справи України. А ось висловлювання посла ЄС в Україні про те, що лише ідіоти не бачать реформ в Україні – ні. Хоча посол точно не має втручатися, а тим більше коментувати події в країні перебування», – написав журналіст Сергій Руденко.

«Президент однієї з найбільш корумпованих країн світу, де, як правило, на найвищому рівні розкрадаються кредити МВФ, приблизно так відповів кредиторам МВФ: «Ви не маєте права безпосередньо боротися з нашою корупцією, а гроші давайте!», – вважає блогер Сергій Наумович.

«Підняти ціну на газ населенню на вимогу МВФ – ок. Підняти пенсійний вік населення – ок. Провести «реформу» банківського сектора – ок. Створити НАБУ – не хотілося, але ок. Створити антикорупційний суд і посадити до в'язниці всіх своїх тупих дружків – увага, тривога, репост! МВФ не може диктувати нам умови, це шкодить суверенітету країни й узагалі, що ви собі, упирі, дозволяєте», – написав адвокат Андрій Смирнов.

«Петро Олексійович сказав, що не має МВФ диктувати умови боржнику, а напередодні він же хвалився, що при ньому Україна взяла 5 траншів. Цікаво, банк Порошенка також підтримує політику щодо клієнтів, які беруть у нього кредити. Хоча сумніваюся, що банк Порошенка дає комусь у борг узагалі», – вважає політолог Юрій Романенко.

Нагадаємо, Петро Порошенко заявив про існування небезпеки втручання Росії в українські вибори та високу ймовірність цього.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: