Що заважає депутатам вирішити кадрові питання?

Читать на русском
Руслан Бортникполітолог

Є чотири блоки питань, які визначатимуть роботу всієї сесії до середини липня 2018 року.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики, політолог Руслан Бортник, оцінюючи пріоритетні завдання для ВР та кадрові призначення.

«Для депутатів є чотири важливих блоки – антикорупційний суд, додаткові економічні вимоги від МВФ, такі як приватизація, весна реформ, тобто всі законопроекти, які анонсував Кабмін, і кадрові питання – понад 40 вакансій у виконавчій владі та міністерствах», – зазначив політолог.

Він звернув увагу, що так і не вирішили питання з аудитором НАБУ, й поки депутати не голосуватимуть за його призначення, як і за інші кадрові питання.

Як змінювалися політичні вподобання українців протягом рокуАналітики Слова і Діла порівняли дослідження чотирьох соціологічних центрів, які вивчали електоральні настрої українців з грудня 2016 до грудня 2017 року.

«Це питання в частині домовленостей НФ із БПП. Поки що БПП і НФ не вирішили, як проводити цей рік, як зустріти 2019-й. Хтось каже про єдину партію, хтось – про якісь гарантії від БПП. Але поки коаліція не може вирішити питання кризи 2019 року, не може вирішити, як забезпечити інтереси НФ на тлі відсутності рейтингів та як їм переобратися», – підкреслив експерт.

«Поки це стратегічне питання не вирішене – взагалі кадровий пакет, та й принципові рішення в парламенті неможливі», – пояснив Бортник.

На його думку, коаліція залишиться без змін.

«Залишиться така собі недокоаліція, тому що формально її немає, але й іншої коаліції в нас також немає», – додав експерт.

Політична патова ситуація продовжиться, уточнив він.

«Коаліція продовжить грати ситуативно під те чи інше голосування, але нічого кардинально не зміниться», – резюмував Руслан Бортник.

Раніше аналітики «Слова і Діла» з'ясували, як змінювалися політичні вподобання українців протягом року.

Хто подав найбільше законопроектів до Верховної Ради в лютому – на нашій інфографіці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: