Кому нардепи VIII скликання найчастіше надсилають запити

Читать на русском

Кожної пленарної п'ятниці, зазвичай, коли зал Верховної Ради вже майже порожній, віце-спікер оголошує з трибуни депутатські запити. Загалом за VIII скликання парламенту їх накопичилося вже 18 тисяч 734.

Надіславши запит, депутат може протягом 15 днів отримати офіційну відповідь на тему, яка його цікавить. «Слово і Діло» аналізувало, куди народні депутати найчастіше направляли запити.

Нардепи VIII скликання найбільше запитів направили до МВСНа адресу МВС було направлено понад тисячу депутатських запитів. Найменше запитань було до Міністерства з питань тимчасово окупованих територій.

Найбільше запитань у парламентарів було до керівників українських міністерств і відомств: туди було направлено 8 тисяч 368 запитів. На другому місці – прем'єр-міністр, якому надіслали 4 тисячі 535 запитів. Місцеві органи влади та управління отримали трохи більш ніж 3 тисячі запитів.

На адресу генерального прокурора пішли 2 тисячі 339 запитів, на адресу голови Верховної Ради та голів парламентських комітетів – 375.

108 запитів народні депутати надіслали Адміністрації президента, а самому президенту України Петру Порошенку – лише 2.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, «Слово і Діло» розбиралося, що народні депутати VIII скликання обіцяли з приводу запитів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: