Вибори в Італії: проміжні результати підрахунку голосів

Читать на русском

Три політичні сили, що сповідують ідеологію євроскептицизму, отримують переконливу більшість мандатів у обох палатах нового італійського парламенті.

Три політичні сили, що сповідують ідеологію євроскептицизму, отримують переконливу більшість мандатів у обох палатах нового італійського парламенті.

Як пише «Слово і Діло», про це свідчать проміжні результати підрахунку голосів, оприлюднені Центральною виборчою комісією.

Станом на 6:30 ранку за київським часом лідером залишається популістський «Рух 5 зірок». Його результати недосяжні для всіх інших партій – у нижній палаті парламенту рух набирає 30,68% голосів (хоча дещо поступається умовній коаліції правих партій, до якої входять відразу 4 політичні сили).

Між тим у складі умовної «правої коаліції» є дві партії, які також є євроскептиками, в тому числі . лідер «правої коаліції», націоналістична партія Ліга півночі (Lega Nord). Їх результат станом на ранок 5 березня – 18,79% голосів. Третя євроскептична сила, що долає виборчий бар'єр – партія Брати Італії (Fratelli d'Italia), яка також сповідує націоналізм. Їх результат – 4,2%.

Таким чином, сумарний результат цих партій складає 53,67%, а з урахуванням «бонусів» від тих партій, які не потрапили до парламенту, вони контролюватимують ще більшу частку депутатських голосів.

В Сенаті показник євроскептиків ще вищий – станом на 6:30 ранку названі партії набирають 31,33%, 18,41% та 4,22% відповідно.

Наразі невідомо, чи сформують євроскептики коаліцію; цей варіант не вважається найбільш імовірним.

Раніше президент Словаччини заявив про можливість дострокових виборів.

Також прокуратура Криму попереджає громадян України, що в разі їх участі в організації проведення російських виборів у Криму вони будуть відповідати за законом.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: