Лисенку в Сумах не варто сподіватись на більшість у міській раді – представник «Автомайдану»

Читать на русском
Олександр Лисенко

У першому турі виграти вибори мера Сум не зможе ніхто, а от у другому, швидше за все, варто очікувати виборчого двобою Лисенко – Лантушенко або ж Лисенко – Крамченков.

Таку думку у рамках спецпроекту «ОБРАНІ» висловив журналістам «Слова і Діла» представник сумського «Автомайдану» Єгор Губенко.

За його словами, окрім чинного мера серед головних претендентів, які уже заявили про власні наміри балотуватись, слід розглядати голову департаменту молоді та спорту Сумської ОДА Дмитра Лантушенка, який буде висуватись від «Солідарності-УДАРу» та Андрія Крамченкова, що спочатку планував висуватись від «Народного фронту», але зараз піде самовисуванцем.

«Є у нас ще такі одіозні особистості як Анатолій Епіфанов, екс-голова ОДА, який постійно приймає учатсь у виборах, але так само постійно їх програє. Також може спробувати власні сили Сергій Клочко, який уже був в.о. мера в часи Майдану та Анатолій Жук, якого свого часу достатньо переконливо лобіював колишній мер Сум Геннадій Мінаєв», – ділиться своїми роздумами Губенко.

Будуть, за його словами, й інші кандидати, однак у першому турі не виграє ніхто. Що ж стосується другого туру, то тут, на думку активіста, можна очікувати одразу дві пари претендентів: Лисенко – Лантушенко або Лисенко – Крамченков.

«Крамченков з Лантушенком будуть працювати приблизно на одному електоральному полі, тому що вони обидва молоді, з новими ідеями. До того ж у Лантушенка уже зараз пішла достатньо серйозна і агресивна рекламна кампанія. Лисенко ж в основному працює через адмінресурс», - констатує активіст.

Маючи більшість у міській раді, Лисенко так і не зміг реалізувати системних змін – активістУ рамках спецпроекту «ОБРАНІ» представник Сумського «Автомайдану» поділився міркуваннями відносно діяльності Олександра Лисенка в Сумах.

Що ж стосується колишнього мера Сум Геннадія Мінаєва, то він, за інформацією Губенка, в мери не піде, а планує більше зосередитись на роботі в міській раді.

«Мером Мінаєв однозначно не піде, але буде вести залишки своєї команди в міську раду. І там може виникнути дуже цікава ситуація. Адже сподіватись на більшість Лисенку у міській раді буде дуже важко. І якщо в міській раді буде створена серйозна опозиція до міського голови, мені важко уявити, як той же таки Лисенко буде працювати з такою міською радою. Він не та людина, яка взагалі може працювати у таких умовах. Відтак, у разі його перемоги, ці наступні два роки будуть жахом як для самого міського голови, так і міста загалом», – резюмував активіст.

Нагадаємо, що стежити за ходом подій і дізнаватися про попередні результати місцевої виборчої кампанії можна за допомогою онлайн-спецпроекту «ОБРАНІ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: