Луценко прокоментував ранкові події під Верховною Радою

Читать на русском
У Генеральній прокуратурі України не виступають проти мирних протестів, однак запобігають екстремізм.
Юрій Луценко

Генеральний прокурор Юрій Луценко підтримує слідчі дії співробітників Національної поліції в наметовому містечку біля Верховної Ради і нагадав, що в цих наметах «за гроші Сергія Курченка розробляються плани захоплення парламенту».

Про це він написав на власній сторінці в Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

«Генеральна прокуратура підтримує законні дії МВС 3 березня в наметовому містечку. Одночасно прокурори уважно стежать за законністю дій правоохоронців щодо затриманих. Мирним протестам – так. Проплаченому з-за кордону екстремізму – ні», – заявив генпрокурор.

За словами Луценка, з першого дня акцій Міхеїла Саакашвілі він як генпрокурор заявляв про гарантії на мирний протест, попри затримання в містечку осіб з купою зброї і вибухівки.

«Перетворювати наметові містечка біля центральних органів влади в накопичувач екстремістів, зброї та вибухових речовин – табу. Табір, де за гроші Курченка розробляються плани захоплення Парламенту, звідки регулярно починаються атаки, в тому числі – із застосуванням зброї на працівників МВС мали бути припинені», – наголосив глава ГПУ.

Нагадаємо, у результаті слідчих дій Нацполіції в наметовому містечку були знайдені «коктейлі Молотова», гранати, а також затримані 50 осіб.

Пізніше, Нацполіція порушила кримінальне провадження щодо подій біля Ради.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: