У наметовому містечку під Радою відбулися сутички, є постраждалі (доповнено)

Читать на русском

У наметовому містечку, встановленому біля будівлі Верховної ради України, вранці у вівторок, 27 лютого, відбулися сутички.

У наметовому містечку, встановленому біля будівлі Верховної ради України вранці у вівторок, 27 лютого, відбулися сутички.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

Протестувальники закидали силовиків під Радою камінням. Крім того, активісти накидали шини під будівлю Ради.

О 10:00 в Раді стартувало пленарне засідання. До цього часу на площу під парламентом зібралася група мітингувальників, представники якої встановили сцену.

Новий голова НБУ та антикорупційний суд: чим нардепи займуться цього тижняПогоджувальна рада Верховної Ради відбулася сьогодні. Нардепи окреслили план роботи на тиждень. Серед важливих питань – призначення нового голови НБУ.

При цьому варто відзначити, що з грудня 2017 року біля Ради на проїжджій частині вулиці Грушевського було встановлене наметове містечко. Мітингувальники з цього містечка вирішили також отримати доступ до сцени, яку нещодавно встановили.

Сталася перепалка, учасники якої в результаті вирішили мирно розійтися. Представники обох груп заявили, що виступають проти нинішньої влади й вирішили не допускати до сцени нардепів.

Також ситуацію прокоментував нардеп Єгор Соболєв. За його словами, учасники мітингу під будівлею українського парламенту мають намір з'ясувати в народних депутатів причини, через які вони не підтримують ухвалення закону про Вищий антикорупційний суд.

«Демонстранти, які стоять під Радою, попередили мене, що з четверга вони будуть персонально зупиняти кожного депутата, який не віддає свій голос за це рішення, й питати його, чому», – сказав Соболєв на ранковому пленарному засіданні Верховної Ради у вівторок, 27 лютого.

За словами депутата, фракція «Самопомочі» пропонує парламенту розглянути законопроект про антикорупційний суд цього тижня.

Згодом між учасниками акції під Верховною Радою та правоохоронцями почалися бійки. Протестувальники кидають управоохоронців вибухові пакети та інші предмети. В будівлі Верховної Ради відчувається запах горілого.

Правоохоронці, своєю чергою, відтісняють учасників акції від металевої огорожі біля будівлі Верховної Ради. Водночас учасники мітингу періодично наступають, але потім знову відступають зі своїх позицій. Серед учасників протистояння вже є постраждалі.

Раніше став відомий порядок денний роботи парламенту на 27 лютого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: