Ситник розповів, коли НАБУ завершить справу Труханова

Читать на русском
Керівник Антикорупційного бюро спрогнозував завершення справи нової мерії Одеси за двомісячний термін.
Артем Ситникфото: «Слово і Діло»

Детективи Національного антикорупційного бюро завершать досудове розслідування кримінального провадження щодо мера Одеси Геннадія Труханова та інших підозрюваних до травня.

Про це в інтерв'ю Hromadske розповів директор Бюро Артем Ситник, повідомляє «Слово і Діло».

«Розслідування (справи Труханова – ред.) фактично завершене. У мене з Назаром Холодницьким (керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури – ред.) була домовленість, і я зроблю все можливе, щоб ми завершили це розслідування у двомісячний термін, тобто до травня», – зазначив Ситник.

За його словами, розслідування щодо Труханова хоч і тривало довго, але таки завершилося підозрою. Директор НАБУ розкритикував рішення суду про запобіжний захід Труханову у вигляді поруки народного депутата, оскільки інших фігурантів або взяли під варту, або відправили під домашній арешт.

«Мені це рішення абсолютно незрозуміле. Адже деяких підозрюваних, які не є організаторами цієї схеми, арештували із заставою в п'ять мільйонів. А щодо людини, яка була організатором злочину (Труханова – ред.), і суд прямо написав, що підозра обґрунтована, чомусь обирається запобіжний захід, який несе ризики для поручителя у вигляді штрафу на кілька тисяч гривень. Отже, мені здається, щось він знав, коли вирішив повернутися в Україну», – резюмував Ситник.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: