НАБУ перевіряє декларацію головного фіскала в Київській області

Читать на русском
Працівники Антикорупційного бюро перевіряють декларацію головного фіскала в Київській області за фактами неправди.
Олексій Кавилінфото: «Слово і Діло»

Детективи Національного антикорупційного бюро перевіряють електронну декларацію начальника головного управління Державної фіскальної служби в Запорізькій області, який відряджений для виконання обов'язків на такій же посаді до Київської області, Олексія Кавиліна за фактами можливого декларування недостовірної інформації та незаконного збагачення.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

В ухвалі вказується, що Кавилін 18 березня 2016 року продав квартиру в Києві площею 107 кв. м за 5,8 млн грн громадянці України. Того ж дня його батько придбав у цієї ж особи іншу квартиру в Києві площею майже 277 кв. м за 7,75 млн грн, а 29 березня подарував житло своєму сину.

Зазначимо, що подарована квартира не вказана Кавиліним у декларації за 2016 рік, а також не зазначені її дарування та продаж старої квартири в повідомленні про зміну майнового стану.

Крім того, за інформацією детективів, під час допиту головний фіскал у Київській області зазначив, що його батько купив квартиру за свої гроші, в покупці житла Кавилін не брав участі. Водночас, як з'ясувало НАБУ, офіційні доходи батька Кавиліна не дозволили б йому придбати квартиру за 7,75 млн грн.

Детектив Бюро просив надати тимчасовий доступ до інформації за рахунком Кавиліна в Інвестбанку, який також не зазначений у декларації чиновника. Суддя клопотання задовольнив.

Нагадаємо, НАБУ провело обшук у суді в справі про брехню в декларації.

Раніше Бюро почало перевірку декларації депутата Чернігівської облради.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: