З'ясувалося, коли в Англії відбудеться суд у справі ПриватБанку

Читать на русском
Високий суд Лондона (Велика Британія) 27 лютого проведе засідання за позовом ПриватБанку проти його колишніх власників Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова, а також пов'язаних із ними компаній.

Високий суд Лондона (Велика Британія) 27 лютого проведе засідання за позовом ПриватБанку проти його колишніх власників Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова, а також пов'язаних із ними компаній.

Про це повідомляється в порядку засідань суду, передає «Слово і Діло».

Засідання призначене на 10:30 за лондонським часом (8:30 за Києвом). Суддею в процесі виступає Джоанна Сміт.

Нагадаємо, 19 грудня Високий суд Англії видав наказ про всесвітній арешт активів колишніх власників ПриватБанку Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова в зв'язку з позовом ПАТ КБ «ПриватБанк» проти своїх колишніх власників. 25 січня суд продовжив арешт усіх активів.

Під захистом держави: чи виправданою була націоналізація ПриватБанкуМинуло трохи більш ніж рік після націоналізації ПриватБанку, але проблеми з фінустановою досі залишилися. НБУ продовжує рефінансування й водночас повідомляє про шахрайство в банку. Чи була виправданою націоналізація, розбирались експерти.

Згідно з інформацією, таке рішення ухвалили на підставі наданих доказів, що Коломойський і Боголюбов вивели з банку майже 2 млрд дол. незаконним шляхом. Відзначено, що кошти переводилися на компанії, які їм таємно належали або перебували під їхнім контролем. Тепер ПриватБанк має намір повернути цю суму разом із відсотками – загалом близько 2,5 млрд дол.

Своєю чергою Ігор Коломойський у відповідь на звинувачення фінансової установи заявляв, що зазначені гроші з банку не йшли й були видані в рамках реструктуризації кредитного портфеля компаніям, які погасили кредити попередніх позичальників.

Раніше повідомлялося, що ГПУ допитала Гройсмана та Гонтареву в справі ПриватБанку.

Нагадаємо також, Високий суд Лондона продовжив всесвітній арешт активів Коломойського та Боголюбова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: