У НБУ затвердили нового керівника ПриватБанку

Читать на русском
Правління Національного банку України погодило кандидатуру Петра Крумханзла на призначення голови правління ПриватБанку.

Правління Національного банку України погодило кандидатуру Петра Крумханзла на призначення голови правління ПриватБанку.

Про це повідомляє прес-служба НБУ, передає «Слово і Діло».

Під захистом держави: чи виправданою була націоналізація ПриватБанкуМинуло трохи більш ніж рік після націоналізації ПриватБанку, але проблеми з фінустановою досі залишилися. НБУ продовжує рефінансування й водночас повідомляє про шахрайство в банку. Чи була виправданою націоналізація, розбирались експерти.

«Перед новим топ-менеджментом найбільшого банку країни стоять амбітні виклики ПриватБанк повинен відновити стійку бізнес-модель і одночасно зберегти інноваційність незважаючи на вантаж проблем, які дісталися державному банку в спадок від колишніх власників. Це завдання в даний час утруднене маніпулюванням екс-власниками окремими ЗМІ для тиску на хід розслідування підозрілих операцій, які відбувалися в банку до націоналізації», - відзначили в НБУ.

Заступник голови правління банку Галина Пахачук зазначила, що спільним завданням обох фінансових установ є повернення в бюджет сотень мільярдів гривень, спрямованих на підтримку банку в період націоналізації.

«Це реалізується в першу чергу шляхом прибуткової роботи, і відповідно сплати податків, так і повернення активів так званого «токсичного» портфеля, сформованого попередніми власниками банку», - зазначила Пахачук.

Також вона прокоментувала оприлюднені в ЗМІ запити НБУ щодо клієнтських рахунків у Приватбанку. Пахачук зазначила, що аудит операцій, який проводиться в банку як НБУ, так і самим банком, а також залученими міжнародними визнаними компаніями в світі - «це важлива і потрібна для країни робота». Така передача інформації регулятору не є порушенням банківської таємниці, а кожен випадок її розкриття буде вивчений і проведено розслідування.

Раніше міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що Стратегія управління державними банками передбачає продаж ПриватБанку протягом 5 років.

Нагадаємо також, ПриватБанк заявив про намір скоротити загальну кількість відділень з 2213 до 2061, таким чином оптимізувавши їхню роботу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: