Делегація нардепів поїхала на молитовний сніданок до Вашингтона: реакція соцмереж

Читать на русском

У Вашингтоні сьогодні відбудеться традиційний молитовний сніданок. Відвідати цей захід зібралися й народні депутати, хоча пленарний тиждень Ради в самому розпалі.
Верховна Рада України

У Вашингтоні сьогодні відбудеться традиційний молитовний сніданок за участю президента США Дональда Трампа. На подію зазвичай збираються кілька тисяч гостей з усього світу.

Як повідомляють українські ЗМІ, цьогоріч участь у сніданку візьмуть деякі народні депутати України: Юрія Тимошенко, Антон Геращенко, Павло Унгурян, Сергій Власенко, Григорій Немиря, Артур Герасимов, Максим Єфимов, Андрій Павленко та інші.

Відзначимо, що в ці дні проходять пленарні засідання Верховної Ради України. Буквально вчора спікер Андрій Парубій змушений був достроково закрити засідання через відсутність достатньої кількості депутатів для ухвалення рішень.

«Слово і Діло» вирішило подивитись, як соціальні мережі відреагували на поїздку нардепів.

«Даремно спікер Ради Андрій Парубій відмовився летіти до Вашингтона на «молитовний сніданок». Там би і з конгресменами зустрівся, і сесію заодне провів: все одно більшість депутатів сьогодні в Штатах. Така зразково-показова виїзна сесія вийшла б, ще б і законів кілька реформаторських ухвалили», – написав журналіст Дмитро Русін.

Активіст Олександр Безніс зустрів у аеропорту Вашингтона нардепа від «Народного фронту» Антона Геращенка: «Прилетіли до Вашингтона. Тут половина Верховної Ради вже».

«Сподіваюся, що НАБУ перевірить кожного нардепа, який відправився на молитовний сніданок до Вашингтона, й дасть відповідь на питання: чому нардепи пропустили робочий день пленарного засідання, це була офіційна поїздка, це було відрядження чи приватна подорож, на які гроші літали? Дістало вже те, що за наші з вами гроші чиновники літають до США, роблять собі премії по 200-300 тисяч гривень, у той час як пенсія в людей по 50-60 доларів», – написав Денис Кравець.

«Повідомляю пані Ірині (Луценко – ред.), що до Вашингтона, зокрема, похав голова фракції БПП Артур Герасимов, голова ФФУ, депутат від БПП Павелко, Максим Єфимов та інші», – зазначив журналіст Дмитро Комаров.

«Завдання для першого класу: на молитовний сніданок до Трампу полетіли до 30 нардепів із 423х. Увага, запитання: де інші, чому сесійний зал порожній?», – написала журналістка Христина Зеленюк.

«У той час, коли Маск запускає кабріолет на орбіту планети Марс, депутати Верховної Ради їдуть на молитовний сніданок до президента Трампа, тим самим блокуючи засідання вищого законодавчого органу України за 25 тисяч доларів», – написав Сергій Бойко.

«Сьогодні парламент не зміг ухвалити жодного рішення, оскільки більш ніж 50 депутатів – Тимошенко, Герасимов та інші – полетіли до США на молитовний сніданок із президентом Трампом, щоб сфотографуватися для понтів в Україні», – написав Сергій Марунчак.

Нардеп Ігор Мосійчук похвалився, що його фракція єдина не відправила жодного депутата на молитовний сніданок. «Український народ делегував своїх представників до парламенту для того, щоб вони там працювали й ухвалювали закони в інтересах української держави, а не молилися разом із президентом США Трампом за велич Америки в робочий час», – заявив Мосійчук.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила проект постанови про заяву в зв'язку з ухваленням Сеймом і Сенатом Республіки Польща змін до закону про Інститут національної пам'яті, комісії з розслідування злочинів проти польського народу та інших законодавчих актів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: