«До землі» готові: як українські чиновники обіцяють боротися зі снігом

Читать на русском
Снігопади паралізували більшість міст України. Слово і Діло розбиралось, як чиновники обіцяють боротися з негодою.
Слово і Діло

На Україну насунувся потужний циклон, у результаті чого більшість міст зустріли перший день весни в снігових заметах і з мінусовою температурою. В епіцентрі негоди опинився Київ, на дорогах утворилися затори, в школах скасували заняття. Інші міста та області також постраждали від снігопаду: без світла залишилися понад 170 населених пунктів, є перші жертви переохолодження.

Здавалося б, що сніжний березень – це не новина для України, й влада має бути готова оперативно усувати наслідки негоди. Проте все одно з року в рік у країні періодично виникає «сніговий колапс». «Слово і Діло» аналізує, які обіцянки українські чиновники дають щодо готовності до зими.

Синоптик розповіла, як довго в Києві сніжитимеУ Києві в четвер і в п'ятницю складні погодні умови. Причина в тому, що столиця розташована в епіцентрі циклону. Сніг ітиме два дні.

У 2015 році мер Харкова Геннадій Кернес заявив, що комунальні служби міста готові до зими. Він сказав про це 15 жовтня, а вже на початку грудня місто зіткнулося один на один зі стихією. Перший снігопад призвів до транспортного колапсу, зупинки електрички, повалених дерев і зіпсованих автомобілів містян.

Мер Хмельницького Олександр Симчишин обіцяв на 2017 рік закупити снігоочисну техніку для кожного житлово-комунального господарства міста. Згодом, підбиваючи підсумки готовності міста до зими, мер зазначив, що всі ЖЕКи Хмельницького техніку отримали.

Столичний мер восени 2014 року обіцяв закупити 32 снігоприбиральні машини вітчизняних виробників. «Ми робимо все, щоб сніг узимку не створював особливих незручностей і перешкод для киян при пересуванні містом», – підкреслив Віталій Кличко.

У підсумку наприкінці року «Укравтодор» отримав 11 тракторів для прибирання снігу на тротуарах, 20 машин для літнього й зимового утримання доріг і два фронтальні навантажувачі.

Київ засипало снігом: що пишуть у соцмережахПотужний снігопад накрив Київ уночі й триває 1 березня. Столичні дороги паралізовані, а громадський транспорт курсує з перебоями.

Кличко також не забуває про пішоходів: у 2016 році він запевнив, що взимку вулиці Києва не посипатимуть хімічними реагентами, лише сіллю та піском. Минулого року керівник апарату виконавчого органу Київської міськради Володимир Бондаренко повідомив «Слову і Ділу», що для очищення вулиць і доріг використовували технічну сіль, а обробку деяких ділянок здійснювали піском і піщано-соляною сумішшю.

6 лютого минулого року в столиці пройшов сильний снігопад, через що місто, як і сьогодні, паралізували затори, а громадський транспорт був перевантажений. Наступного дня Кличко заявив, що комунальники впоралися зі своєю роботою на четвірку й заявив про намір реалізувати проект із будівництва снігоплавильних станцій. За словами міського голови, це дозволить заощаджувати кошти на вивезенні снігу з Києва.

Про плани придбати снігоприбиральну техніку для громад Запорізької області нещодавно заявив голова обладміністрації Костянтин Бриль.

Нагадаємо, через снігопади в міжнародному аеропорту «Бориспіль» відбулися зміни в розкладі рейсів.

Олександра Худякова, спеціально для «Слова і Діла»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: