Чи зміниться щось в НБУ під керівництвом Смолія та що буде з курсом?

Читать на русском
Андрій Новакекономіст

Призначення на посаду голови НБУ Якова Смолія є виключно технічним і не змінить політику Нацбанку.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова Комітету економістів України Андрій Новак, передає «Слово і Діло».

«Звіт Гонтаревої пов'язаний із приїздом групи експертів від МВФ. Очевидно, за підсумками їхньої зустрічі відбудеться відставка чинної голови НБУ, яка майже рік була у відпустці, й призначення нового голови НБУ, хоча ця заміна буде суто технічною», – зазначив економіст.

На його думку, чинний заступник голови НБУ – це продовження попередньої політики НБУ, але цю технічну заміну потрібно зробити, якщо Україна хоче отримати наступний транш від МВФ.

«Для МВФ потрібен повноцінний підписант», – додав він.

При цьому, як пояснив експерт, у роботі НБУ з приходом Смолія нічого не зміниться.

Чим володіє Смолій і хто його бізнес-партнериПрофільний комітет Верховної Ради схвалив кандидатуру доларового мільйонера Якова Смолія на посаду голови Нацбанку України. Слово і Діло вивчило, з ким, де й скільки заробив наступник Гонтаревої.

«Нічого не зміниться в діяльності НБУ і щодо курсу гривні, і щодо облікової ставки, яка нещодавно чомусь була підвищена. Ті коливання, які в нас були на початку року, – це звичайні валютні спекуляції, що здійснювали ті люди, які мали первинну інформацію від керівництва НБУ, щодня на валютному ринку», – підкреслив він.

За його словами, якщо кардинально не зміниться керівництво НБУ й відбудеться технічна заміна, про яку йдеться, то нам слід чекати до кінця року мінімум 30,1 гривні за долар.

«Найбільш успішно НБУ працював у другій половині 90-х, із моменту введення в обіг гривні. Ось серед тих керівників і потрібно шукати того, хто міг би повернути НБУ функцію центробанку», – резюмував Андрій Новак.

Чим володіє Смолій і хто його бізнес-партнери – в нашому матеріалі за посиланням.

Добірка найцікавіших обіцянок голови НБУ – в нашому матеріалі «Відставка Гонтаревої. Чим запам'ятається українцям чинна голова Нацбанку».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: