Міллер відреагував на поразку в спорі з «Нафтогазом»

Читать на русском
Російський газовий монополіст Газпром підтвердив рішення Стокгольмського арбітражу про необхідність виплатити 2,56 мільярда доларів НАК Нафтогаз України за результатами двох розглядів.

Російський газовий монополіст «Газпром» підтвердив рішення Стокгольмського арбітражу про необхідність виплатити 2,56 мільярда доларів НАК «Нафтогаз України» за результатами двох розглядів.

Як інформує «Слово і Діло», про це йдеться у відповіді «Газпрому», передає РІА «Новости».

Судовий спір із «Газпромом»: чи доведеться Україні купувати російський газ?У Нафтогазі заявили, що виграли суд у Стокгольмі. Про те, що означає рішення суду в Стокгольмі, та чи потрібно купувати газ у Газпрому, розповіли експерти.

Однак у компанії відзначили, що не згодні з таким рішенням суду й мають намір захищати свої права всіма законними методами.

«Газпром» висловлює незгоду з цим рішенням арбітражу», – йдеться в заяві російського монополіста.

У компанії відзначили, що раніше суд погодився з аргументами «Нафтогазу» про різке погіршення стану української економіки, що спричинило зниження попиту на газ і невиконання зобов'язань «Нафтогазу» з відбору газу.

«Однак щодо «Газпрому», який посилається на зниження закупівель європейськими клієнтами компанії як на головну причину зменшення транзиту через Україну, цей аргумент взятий до уваги не був», – ідеться в повідомленні.

Як повідомлялося, «Нафтогаз» пропонує направити виграні в «Газпрому» 2,56 мільярда доларів на збільшення внутрішнього газовидобутку та енергоефективність.

Нагадаємо, в середу, 28 лютого, стало відомо, що Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги «Нафтогазу» щодо компенсації за недопоставлені «Газпромом» обсяги газу для транзиту.

За рішенням Стокгольмського арбітражу, «Нафтогаз» домігся компенсації на суму 4,63 млрд дол. за недопоставку «Газпромом» погоджених обсягів газу для транзиту. За результатами двох арбітражних проваджень у Стокгольмі «Газпром» має сплатити 2,56 млрд дол. на користь «Нафтогазу».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: