Храм Гробу Господнього знову відкрили в Єрусалимі

Читать на русском
Храм Гробу Господнього в Єрусалимі знову відкрився. Таким чином завершилася триденна акція протесту проти планів мерії обкласти майно Храму Гробу Господнього податком.

Найбільші християнські конфесії Єрусалиму відкрили для паломників доступ до Храму Гробу Господнього.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє РИА Новости.

Блокада Лаври: як церква стає частиною політики та чого чекати даліНаціоналісти провели блокаду під Києво-Печерською лаврою в столиці на другий день після Різдва. Про спроби втягнути церкву в політику та релігійні провокації в Україні міркували разом з експертами.
  Відкривати врата прийшли представники греко-православної, вірменської та католицької церков, які спільно керують Храмом Гробу Господнього.   Таким чином завершилася триденна акція протесту проти планів мерії Єрусалиму обкласти церковне майно податком.   Церковники дозволили відвідувати храм після того, як влада Ізраїлю заявили про готовність почати переговори про врегулювання спору з припиненням стягнення податку.   Нагадаємо, представники церков відмовилися підкорятися вимозі муніципалітету Єрусалиму про сплату 186 мільйонів доларів податку з церковних об'єктів, що приносять прибуток, - готелів (крім безкоштовних будинків для паломників), ресторанів, торгівлі сувенірами і ремісничими виробами, а також з інших об'єктів, які не є будинками для молитви.

Раніше рішення президента США про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю викликало масове обурення і невдоволення в країнах мусульманського світу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: