В УПЦ заявили про захоплення храму в Коломиї

Читать на русском
В Українській православній церкві заявляють про захоплення Благовіщенського храму в Коломиї представниками Української греко-католицької церкви.

В Українській православній церкві заявляють про захоплення Благовіщенського храму в Коломиї представниками Української греко-католицької церкви.

Повідомлення про це опубліковано Синодальним інформаційно-просвітницьким відділом УПЦ, передає «Слово і Діло».

«Правильна» та «неправильна» церква: як віра стає зброєю гібридної війниПолітичний експерт розповів, чому Хресна хода в Києві стала черговим засобом для мобілізації прокремлівських сил.

У повідомленні говориться, що 17 жовтня 2017 року представники УГКЦ зрізали замки в Свято-Благовіщенському храмі в Коломиї, і на наступний день там пройшла служба греко-католицької церкви.

При цьому раніше Івано-Франківський окружний адміністративний суд встановив факт законності користування релігійної громади УПЦ Благовещенским храмом, а дії співробітників правоохоронних органів, опломбували будівлю, незаконними. У зв'язку з цим в УПЦ дії представників УГКЦ називають незаконними і звинувачують загарбників у нехтуванні законом.

В УПЦ нагадують, що спроби захоплення храму громадою УГКЦ робилися і раніше, а саме 4 червня, після чого будівлю опломбували.

Нагадаємо, в Криму російські окупанти пограбували українську церкву.

Відзначимо також, що невідомі вчинили напад на храм в Харківській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: