В Єрусалимі закрили Храм Гробу Господнього

Читать на русском
Церковні ієрархи в Єрусалимі в неділю, 25 лютого, в знак протесту закрили на невизначений термін Храм Гробу Господнього.

Церковні ієрархи в Єрусалимі в неділю, 25 лютого, в знак протесту закрили на невизначений термін Храм Гробу Господнього.

У незвично жорстко сформульованому листі ієрархи греко-католицької та вірменської церков пояснили, що пішли на цей крок в знак протесту проти «систематичної кампанії проти церков та християнської громади в Святій землі», пише «Слово і Діло».

«Батальйон Яценюка» на марші: перша 30-ка списку «Народного фронту»«Слово і Діло» продовжує серію публікацій щодо прохідної частини списків політичних партій, які йдуть на вибори до Верховної Ради України

Вони відзначили, що обурення християн викликає, зокрема законопроект, що дозволяє ізраїльській державі конфісковувати земельні ділянки, що належать церкві. Цей законопроект в неділю буде обговорюватися на засіданні міністерської комітету, після чого його направлять на затвердження в Кнесет. У разі позитивного результату голосування в парламенті, документ набуде чинності закону.

У листі церковних ієрархів проект закону названий «дискримінаційним і расистським». Ізраїль «зневажає збережені вже багатьма десятилітттями чутливі стосунки між християнською спільнотою і владою», - підкреслюється в посланні.

Церква також протестує проти введення муніципальних зборів, які, на її думку, порушують статус-кво. Створюється враження, що ці дії мають на меті «послабити християнську присутність в Єрусалимі», вказують автори листа.

Міська адміністрація Єрусалиму в своє виправдання заявляє, що мита введені не щодо храмів, а щодо таких об'єктів як готелі і зали для прийомів, які знаходяться в церковній власності. МЗС Ізраїлю поки не прокоментувало звинувачення церковних ієрархів Єрусалиму.

Нагадуємо, рішення президента США про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю викликало масове обурення і невдоволення в країнах мусульманського світу.

Відомо, що в США мають намір відкрити посольство вже в травні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: