Комітет рекомендує депутатам завтра ухвалити закон про антикорупційний суд

Читать на русском
Профільний комітет рекомендував Верховній Раді взяти закон про антикорупційний суд за основу.

Профільний комітет рекомендував Верховній Раді взяти закон про антикорупційний суд за основу.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляють члени комітету, пише «Слово і Діло».

«Комітет ухвалив рішення рекомендувати закон про антикорупційний суд за основу», – написав нардеп Леонід Ємець.

«Правовий комітет щойно на своєму засіданні вирішив рекомендувати взяти за основу президентський проект закону ... без жодних змін чи правок!», – написала нардеп Олена Сотник.

«Ухвалити Раді законопроект про антикорупційний суд у редакції президента за основу. Це рішення профільного комітету. Завтра парламент зможе голосувати за цей закон у першому читанні», – написала нардеп Світлана Заліщук.

Як відомо, в понеділок, 26 лютого, Верховна рада внесла до порядку денного на найближчий тиждень сесії законопроект про створення Вищого антикорупційного суду.

Чому влада затягує час та побоюється створення антикорупційного суду?Спікер ВР обіцяв, що законопроект про антикорупційний суд включать до порядку денного наприкінці лютого, а ухвалять до травня. При тому, що західні партнери чекали на документ ще минулого року. Чому ніяк не можуть ухвалити законопроект, міркували експерти.

«Якщо комітет у середу зможе розглянути й ухвалити рішення, то в четвер у нас буде шанс включити його до порядку денного й у четвер пройти його розгляд у першому читанні», – сказав спікер ВР Андрій Парубій.

Як повідомлялося, Порошенко впевнений, що найближчим часом Рада ухвалить законопроект про створення Вищого антикорупційного суду.

Єврокомісія висунула шість вимог до України для збереження безвізу, в тому числі створення антикорупційного суду.

МВФ заявляв, що для продовження співпраці Україна має ухвалити закон про приватизацію, створити антикорупційний суд урегулювати питання з цінами на газ і провести земельну реформу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: