Стала відома умова розведення сил у зоні АТО

Читать на русском
За умови дотримання режиму тиші в районі н.п. Станиця Луганська 5 березня 2018 року може відбутися розведення сил і засобів, як це передбачено відповідним рамковим рішенням ТКГ.

У Станиці Луганській 5 березня 2018 року може відбутися розведення сил і засобів.

Про це повідомила прес-секретар представника України в ТКГ в Мінську Леоніда Кучми Дарка Оліфер, передає «Слово і Діло», з посиланням на «РБК-Україна».

Війна на Донбасі та безвіз: про що говорив Порошенко на своїх прес-конференціяхПрес-конференція Петра Порошенка відбудеться завтра. Про що любить говорити президент – у матеріалі Слова і Діла.

«За умови дотримання режиму тиші в районі н.п. Станиця Луганська 5 березня 2018 року може відбутися розведення сил і засобів, як це передбачено відповідним рамковим рішенням ТКГ», - повідомила вона.

Крім того, Оліфер додала, що українська сторона вимагає, зокрема, створення зони безпеки уздовж неконтрольованої ділянки російсько-українського кордону.

«Ми наполягаємо на виконанні раніше досягнутих у рамках мінського процесу домовленостей, зокрема, дотриманні лінії розмежування, встановленої Меморандумом від 19 вересня 2014 року, створення зони безпеки уздовж неконтрольованого ділянки російсько-українського кордону; демілітаризації Кальміуського, Новоазовського, Саханки, Кумачового. Невиконання цих угод з боку РФ/ОРДЛО веде до системного зриву раніше досягнутих домовленостей щодо режиму тиші. Також відсутність вказівок керівництва РФ по режиму тиші не сприяє нормалізації ситуації на Донбасі», - додала вона.

Раніше президент Петро Порошенко анонсував реорганізацію Збройних сил на Донбасі.

Відзначимо також, на Донбасі знеструмлені КПВВ і селище Майорське.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: