Кучма назвав дату початку обміну полоненими

Читать на русском
Представник України в Тристоронньої контактній групі, екс-президент Леонід Кучма озвучив ймовірну дату остаточного узгодження списків полонених і початку процесу обміну.
фото: Reuters

Представник України в Тристоронньої контактній групі, екс-президент Леонід Кучма озвучив ймовірну дату остаточного узгодження списків полонених і початку процесу обміну.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«До кінця не погодили, є ще розбіжності по списках цих, але процес верифікації завершено, всі з цим погодилися, а ви знаєте, що раніше та сторона з цим не погоджувалася. Але є розбіжності в списках, розбіжності в 5-6 людей, але навіть за такі маленькі розбіжності. У нас з української сторони ніяких проблем, у них на 15 осіб більше в їхньому списку, що ми їх утримуємо», – заявив Кучма.

При цьому він зазначив, що наступне засідання ТКГ відбудеться 5 липня.

«Домовилися, що на наступній зустрічі, яка буде 5 числа, до 5 числа ми ці проблеми вирішимо (узгодження списку полонених – ред.) і повинні почати процес обміну», – уточнив Кучма.

Також він повідомив, що на засіданні погодили питання відведення озброєнь.

«Знову домовилися, що по Станиці Луганській за наступні сім днів ми вирішимо цю проблему. Стратегічно там немає ніякої проблеми, але ви знаєте, що кожна сторона шукає якісь зачіпки, щоб затягнути цей процес. Далі також домовилися, що повинні бути ще три пункти. Будемо сподівався, що будуть якісь просування», – додав Кучма.

Нагадаємо, 21 червня на засіданні ТКГ в Мінську продовжилося узгодження списків полонених.

За даними віце-спікера ВР, представника України в підгрупі ТКГ з гуманітарних питань Ірини Геращенко, за останні дні кількість утримуваних на території ОРДЛО українських заручників збільшилася до 131 людини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: