Суд не відсторонив Труханова від посади

Читать на русском
Суд не погодився з доводами антикорупційних прокурорів, які просили усунути голову Одеської міськради.
Геннадій ТрухановСлово і Діло

Міського голову Одеси Геннадія Труханова, якого детективи НАБУ підозрюють у розтраті 185 мільйонів гривень на купівлю нового будинку мерії, залишили на посади.

Таке рішення сьогодні, 27 лютого, ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва Дмитро Кратко за результатами розгляду клопотання працівника Бюро, узгодженого з прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

На судовому засіданні прокурор САП Віталій Кравець зазначав, що Труханов, перебуваючи на посаді мера, має можливість впливати на свідків і підозрюваних у зазначеному провадженні. Також прокурор навів приклад історії з відрядженням мера Одеси до Чехії, коли підозрюваний шляхом телефонних переговорів просив «організувати йому запрошення до Чехії», хоча з Праги воно надійшло 2 жовтня 2017 року. Цей факт, на думку прокурора, вказує на можливі ризики перешкоджання досудовому розслідуванню.

Крім того, Кравець процитував телефонні переговори помічника Труханова з невідомим, який говорив помічнику, що «на командира вашого все підписано, провадження в силі». За його словами, була ще одна розмова, датована 7 лютого, де невідомий говорив наступне: «Секретним телефоном секретно передали, що за всіма статтями обвинувачення підписані». Прокурор САП підтвердив, що ця розмова стосується фактично обставин кримінального провадження, й у ті дні проводилася підготовка до повідомлення про підозру Труханову.

На думку Кравця, ці розмови вказують на можливий «злив» інформації, а також незаконну обізнаність мера у процесах провадження. Також прокурор просив долучити до матеріалів справи постанову про обрання запобіжного заходу Труханову, де слідчий суддя визнав ризик мера Одеси впливати на свідків і підозрюваних, обіймаючи свою посаду.

Своєю чергою адвокат Труханова наполягав, що поїздка до Чехії готувалася півроку. Він також додав, що його клієнт завжди вчасно приходив на допити до НАБУ й просив відмовити в задоволенні клопотання САП.

Суддя вирішив відмовити в задоволенні клопотання.

Нагадаємо, ЗМІ повідомили, що суд наклав арешт на майно Труханова та його заступника.

Раніше колегія суддів залишила мера Одеси на поруках нардепа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: