Зняття санкцій з «чиновників Януковича»: в ГПУ розповіли про наслідки

Читать на русском
Заступник генпрокурора України Євген Єнін висловив побоювання у зв'язку з скороченням списку санкцій ЄС екс-чиновників України режиму Януковича.

Заступник генпрокурора України Євген Єнін висловив побоювання у зв'язку з скороченням списку санкцій ЄС екс-чиновників України режиму Януковича. Він припустив, що це може спричинити труднощі у виявленні нових активів і іміджеві втрати для країни.

Про це пише Слово і Діло, посилаючись на УП.

«Сьогодні ми можемо говорити про наявність в списку санкцій так званої групи ризику. Вона існує, і ми дуже добре знаємо про це і ставимо певні питання перед керівниками органів слідства, які вже 4 роки розслідують зазначені кримінальні провадження», - заявив він.

Він зазначив, що це ризик іміджевих втрат України, яка свого часу подала перелік осіб для введення обмежувальних заходів, а зараз не може підтвердити його обґрунтованість.

«ГПУ розраховує на прийняття в першій декаді березня рішення Ради ЄС про продовження санкцій за списком», - додав Енин.

При цьому, не назвав прізвища екс-чиновників України, які можуть зникнути з списку санкцій.

«В принципі на сьогоднішній день ми близькі до тієї точки, коли необхідність для українського слідства в збереженні режиму санкції фактично відпаде і тимчасові ліміти, які є в розпорядженні європейських партнерів, будуть вичерпані», - повідомив Енин.

У зв'язку з цим, він наполіг, що ГПУ хоче завершення найбільш резонансних кримінальних проваджень до кінця цього року.

31 січня 2018 року генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що в 2018 році в Україні почнуться заочні судові процеси по економічних злочинах команди колишнього президента України Віктора Януковича.

Раніше, Луценко назвав імена чиновників Януковича, над якими почнуться судові процеси.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: