Супрун прогнозує притягнення до відповідальності керівництва медуніверситету

Читать на русском
Супрун прогнозує притягнення до відповідальності керівництва Національного медичного університету імені Богомольця за відсторонення студентів від навчання.

Виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун прогнозує притягнення до відповідальності керівництва Національного медичного університету імені Богомольця за відсторонення студентів від навчання.

Про це вона сказала на брифінгу, передає «Слово і Діло».

Наглядова рада університету Богомольця підтримала відстороненого ректораЧотири з п'яти членів наглядової ради Національного медичного університету імені Олександра Богомольця висловили підтримку тимчасово відстороненій ректору Катерині Амосовій.

«Це не страйк, це відсторонення студентів від навчального процесу ... Зараз насправді це провина керівництва університету. Це не проблема окремих студентів, деяких членів факультету, це офіційна позиція університету. Я думаю, на них буде відповідальність за зупинку освітнього процесу», – заявила Супрун.

Крім того, вона зазначила, що в МОЗ почали звертатися студенти, які отримали смс-повідомлення, в яких ішлося про заклик іти на страйк.

«Студенти звертаються до нас, щоб ми їм якось допомогли, щоб вони змогли вчитися ... Ми також звертаємося до університету, щоб вони відновили навчальний процес. Ми вже зробили заяву про те, що відбувається, і які є докази того, що студенти не згодні з тим страйком, який не є страйком», – сказала Супрун.

Також вона спростувала інформацію, згідно з якою студентам університету заблокували стипендії.

«І ми не блокуємо жодних стипендій студентам, тому що це неправильно. Ми не ті, хто блокує, а саме керівництво університету блокує навчальний процес студентів, а міністерство лише розслідує проблему, яка виникла минулого тижня», – пояснила Супрун.

Раніше університет Богомольця оголосив про безстроковий страйк.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: