В Україні з'явиться День опору Криму російській окупації

Читать на русском
В Україні проводиться робота щодо офіційного визнання 26 травня Днем опору Криму російській окупації.

В Україні проводиться робота щодо офіційного визнання 26 травня Днем опору Криму російській окупації, відповідний документ перебуває в Адміністрації президента України.

Про це заявила під час прес-конференції перша заступниця міністра інформаційної політики Еміне Джеппар, передає «Слово і Діло».

«Ми вважаємо, що цей день має офіційно бути Днем опору Криму російській окупації, відповідний документ у 2017 році від Кабміну надійшов до Адміністрації президента. Зараз розглядається питання підписання цього указу», – сказала заступниця міністра.

За словами Джеппар, це допоможе розвінчати російські міфи про події 2014 року, коли Росія анексувала український півострів.

Повернути Крим: що обіцяли політики після анексії півострова20 лютого 2014 року Росія почала анексію Криму. Слово і Діло зібрало обіцянки українських політиків після окупації півострова.

«Зараз російська пропаганда намагається довести, що був так званий референдум, опору немає, а люди, які проживають у Криму, проросійські, й намагаються переконати в цьому весь світ. Але це не правда, а спотворення реальності, в якій живуть люди, які чинять опір, і в кампанії цього року, приуроченій до четвертої річниці, є теза про опір», – підкреслила Джеппар.

Нагадаємо, Росія окупувала Крим після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Україна приєднання Криму до РФ не визнає, як і більшість країн Заходу, що запровадили проти Росії низку політичних та економічних санкцій.

Як повідомлялося раніше, ПАРЄ ухвалила резолюцію про наслідки війни в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: