Розстрочки Насірова: НАБУ та САП допустили до справи

Читать на русском
Київський апеляційний адмінсуд відмовив представнику Романа Насірова в закритті апеляційних проваджень за скаргами НАБУ та САП на рішення Окружного адмінсуду Києва.

Київський апеляційний адмінсуд відмовив представнику Романа Насірова в закритті апеляційних проваджень за скаргами НАБУ, САП та «Укргазвидобування» на рішення Окружного адмінсуду Києва, яке фактично звільняє Насірова від відповідальності за надання розстрочок компаніям Олександра Онищенка.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляють «Наші гроші» з посиланням на ухвалу КААС.

Артем СитникДиректор Національного антикорупційного бюро України
Ситник має намір завершити розслідування щодо Насірова на початку червняСказано 22 травня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

Згідно з ухвалою, судді дійшли висновку, що рішення Окружного адмінсуду безпосередньо вплине на інтереси та обов’язки сторони обвинувачення в частині доведення провини обвинуваченого.

Суд дослідив, у чому звинувачується Насіров і які саме повноваження, за даними НАБУ та САП, використовувались керівником ДФС при ухваленні необґрунтованих рішень, і встановив, що ці повноваження співпадають із предметом позову в цій справі в адміністративному суді. З огляду на це, КААС відмовив представнику Насірова, який просив закрити апеляційне провадження за скаргами САП та НАБУ. Також КААС назвав необґрунтованим аналогічне клопотання представника Насірова щодо скарги «Укргазвидобування».

Представниця ДФС жодним чином не заперечувала проти заявлених клопотань представника Насірова й усе залишала на розсуд суду.

Наступне засідання в КААС призначили на 6 березня.

Офшори Насірова: НАБУ отримало відповіді на частину міжнародних запитівВ Антикорупційному бюро зробили низку міжнародних запитів про правову допомогу, але виконана з них лише частина.

Як відомо, 23 листопада 2017 року Окружний адмінсуд Києва повністю задовольнив позов Насірова й фактично переклав відповідальність за надання розстрочок компаніям Олександра Онищенка з голови ДФС на керівників місцевих податкових інспекцій.

НАБУ та САП зібрали докази й звинувачують Насірова саме в зловживанні повноваженнями, які були предметом розгляду Окружного адмінсуду.

НАБУ та САП намагалися долучитися до розгляду позову Насірова, але Окружний адмінсуд відмовив у цьому. Насіров звинувачується у зловживанні службовим становищем та службовому підробленні.

Слідство вважає, що Насіров протягом 2015-2016 років, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних та територіальних органів ДФС незаконну вказівку ухвалювати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу ТОВ «Фірма «Хас», ТОВ «Карпатнадраінвест», ТОВ «Надра Геоцентр».

31 січня Кабмін звільнив відстороненого від обов'язків голови Державної фіскальної служби Романа Насірова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: